Кадър: БНТБразилецът  че се оттегля от поста през август, година преди края

...
Кадър: БНТБразилецът  че се оттегля от поста през август, година преди края
Коментари Харесай

Байдън официално подкрепи кандидатурата на бившия нигерийски финансов министър за шеф на Световната търговска организация

Кадър: Българска национална телевизия

Бразилецът  че се отдръпва от поста през август,  година преди края на мандата си. 

Вторият му четиригодишен мандат  трябваше да изтече през септември 2021 година

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък публично поддържа кандидатурата на някогашния нигерийски финансов министъргенерален шеф и първа жена отпред на Световната комерсиална организация (СТО). През октомври тогавашният президент Доналд Тръмп поддържа конкурентния претендент, министърът на търговията на Южна Корея Йо Мън Хи.

  " Д-р Оконджо-Ивеала носи задоволително познания в региона на стопанската система и интернационалната дипломация от 25-годишната си работа в Световната банка и два мандата като министър на финансите на Нигерия ", се споделя в изказване на Търговското посланичество на Съединени американски щати. Тя е необятно уважавана поради ефикасното си управление и има потвърден опит в ръководството на огромна интернационална организация с разнообразно участие. "

През декември стана ясно че изборът на идващия генерален на СТО  ще бъде продължен до новата година,  защото Тръмп се придържа към решението си да наложи несъгласие върху назначението на нигерийския претендент.

Бразилецът  че се отдръпва от поста през август,  година преди края на мандата си.  Медии означиха тогава, че оставката на Азеведо е  още един детайл на неустановеност в търговията  на фона на пандемията от ковид и ескалиралите търговски спорове. Вторият му четиригодишен мандат  трябваше да изтече през септември 2021 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР